Distriktets godaste honung 2018

20 mars 2019

Det var Enköpings biodlarförening som hade ansvaret för att 2018 års godaste honung i Uppsala distriktet skulle koras. I Enköpings biodlarförening har vi en honungskommitté om tre personer som fick uppdraget att ordna den bedömningen. På själva bedömningsdagen var vi fem personer från våran förening som hjälptes åt.
Till vår hjälp och som jury hade vi elever och lärare från restaurangskolans sista år på Westerlundska gymnasiet. För att få lite uppmärksamhet hade vi informerat Enköpings Posten.

Elever och lärare fick en liten introduktion om honung och hur själva avsmakningen skulle göras. Vi delade ut kex, vatten och skedar. Juryn fick ett formulär där poäng för smak, doft och konsistens skulle fyllas i. De fick också ett papper med exempel på olika smakbeskrivningar. Formulären var samma som användes året innan. Detta för att få en så likvärdig bedömning som möjligt.

Efter hela provsmakningen av de 14 burkarna, räknades vinnaren ut. På första plats kom Malin Göransson från Enköpings biodlarförening.

Läs mer om tävlingen.

Enköpings honungskommitté